Gluten en het glutenvrij dieet

27 december 2021

Gluten en het glutenvrij dieet

Gluten is een mengsel van eiwitten die uit de nature voorkomt in verschillende granen, zoals brood , beschuit, crackers, koek enz, maar ook bijvoorbeeld in tarwe waaronder rogge en gerst horen. Mensen die een aandoening hebben aan coeliakie moeten een glutenvrij dieet volgen. Mensen die glutonsensitiviteit is vastgelegd kunnen gluten vermijden. Bij glutenvrije dieetproducten kun je herkennen door de keurmerk die op de verpakking staat.

Het is geen goed idee om een glutenvrij dieet te volgen als het niet nodig is. een glutenvrij dieet is ingewikkeld en de kans dat je tekort komt aan voedingsstoffen is groot. daarom is het heel belangrijk dat het door de arts te laten vaststellen om te kijken als er sprake is van een diëtist in te schakelen als je een glutenvrij dieet moet volgen.

Wat is glutenvrij dieet?

Gluten is heel schadelijk voor mensen met de aandoening coeliakie. Deze mensen zijn verplicht een glutenvrij dieet te volgen. Mensen die ook een diagnose glutonsensitiviteit hebben moeten ook een glutenvrij dieet volgen. als je coeliakie of glutonsensitiviteit hebt moet je producten vermijden die gluten in hebben. als er een beetje gluten in je lichaam komt kunnen er klachten veroorzaken zelfs bij een verdwaalde broodkruimel. Bij een glutenvrij dieet moet je niet alleen producten met gluten vermijden maar ook glutenbevattende producten. Deze komen ook in aanraking met glutenvrije producten.

Reactie plaatsen